Narava že od pradavnine obvlada samoohranitev



Z oddaljevanjem od narave in naravnega načina življenja, se nam grozeče približujejo bolezni ter druge nevšečnosti in tegobe, za katere niti klasična medicina ne pozna več zdravila.


 Zaradi nekontrolirane uporabe antibiotikov se danes borimo z njihovimi negativnimi posledicami. Med drugim smo z antibiotiki pridobili tudi glivična obolenja in razne viroze, ki jim nihče več ne ve niti imena.


 Zelo nevarni so denimo tudi analgetiki,  saj je veliko ljudi danes v stanju dnevnega uživanja le teh, brez kontrole po lastni presoji.

Prevelika uporaba protibolečinskih tablet ima lahko hude stranske učinke, ki lahko težje poškoduje organe. Dolgo in prekomerno jemanje zdravil lahko kot stranski učinek izzove nastanek rakavih obolenj in druge težke degenerativne spremembe na telesu. Zloraba kemičnih nadomestkov naravnega zdravljenja je doseglo višek s tem, da se vedno znova in znova ustvarjajo stranski učinki uporabe le teh. Stranski učinki ustvarjajo nove bolezni. Svetovni farmacevtski lobiji porabijo milijarde dolarjev za raziskave in ustvarjanje spet novih kemičnih sredstev za bolezni, ki jih ustvarjajo stranski učinki. Ta krog se vrti in ima vedno večji zagon. Denar za njegovo napajanje pa se trži od lahkovernih uporabnikov zdravil in drugih farmacevtskih pripravkov, ki si lajšajo svoje tegobe z uporabo kemija, medtem, ko na njihovih travnikih in vrtovih brezplačno rastejo  zdravilne rastline. Mnogi jih trebijo kot plevel!

Zaradi oddaljenosti človeka od narave, zdravje, razpoloženje in splošno počutje drastično pada. Prav zato bi morali spet obuditi spomin na ne še tako daljno preteklost, v čas naših babic, ko antibiotiki in druga kemična sredstva še niso zasvojila človeštva.


Narava že stoletje in tisočletja obvlada samoohranitev. Narava smo tudi ljudje. Torej imamo že v svoji osnovi zakodiran samoohranitveni zapis. Le spomniti se še moramo in ga spet spraviti v veljavo!


Kapljica narave je stran namenjena obujanja celičnega spomina samoohranitve. Tukaj boste našli nasvete za boljše počutje, naravno zdravljenje in pot k naravi!


V življenju so pomembne samo 3 stvari



  • ZDRAVJE
  • LJUBEZEN
  • DENAR
Naj bodo vse tri stalnice v v našem vsakdanu!





Zelo praktična delavnica, kako si lahko pomagamo sami v tem času raznih viroz in respiratornih obolenj.

Nekaj zelo praktičnih napotkov iz domače lekarne: